Nyheter

Ett slag av gangen

Av: Hanne Ødegaard  |  Publisert: 2. juli 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Drammen golfklubb har i ca. ett år vært en del av organisasjonen Ett slag av gangen. Vi har en gruppe på 8 personer fra Kirkens Bymisjon som vi gir et tilbud til hver torsdag gjennom hele året

Hver torsdag spiller de golf mellom kl.1000-1200. Ute om sommeren og inne på simulator om vinteren. Dette er en givende aktivitet som skaper felleskap og mestring og som viser seg kan fostre gode golfspillere, gode arbeidstagere og god verdi for enkeltmennesker. Ett slag av gangen har pr. dags dato avtale med over 40 golfklubber og de finansierer all aktivitet og hvor vi som klubb sørger for å legge alt til rette med de nødvendige ressurser. 

Foreningen Ett slag av gangen (ESAG) bruker golfbanen som mestringsarena overfor mennesker med rusavhengighet, psykisk syke, unge lovbrytere, domfelte og løslatte.  Vi mener det finnes en plass i arbeidslivet til alle som ønsker det. 

Ett slag av gangen er ideell og livssynsnøytral forening. Foreningen har som formål å søke midler og yte støtte til landets golfklubber som i tillegg til sin vanlige aktivitet, driver eller ønsker å drive aktivitetstilbud for sin målgruppe. Mennesker med rusavhengighet eller psykisk syke, unge lovbrytere/rusmisbrukere, domfelte og løslatte, unge «utenfor» og minoriteter. Dette ønsker vi å oppnå med våre prosjekter, «Ett slag av gangen» og «Veien tilbake», sammen med våre samarbeidspartnere, relevante kommunale enheter og golfklubbene. 

Formålet er å gi deltagerne mulighet til å være aktive etter egne forutsetninger og ønsker. Målsetning med tilbudet er å skape et aktivitetstilbud for målgruppen som gir fysisk aktivitet samt skape arena for sosial utvikling, mangfold og integrering hvor matservering og arbeidstrening også vil være viktige elementer i tilbudet, gjennom samarbeidspartnere. Styret vil vurdere om annen samfunnsnyttig aktivitet også skal innlemmes i foreningens formål. Foreningen Ett slag av gangen har inngått et samarbeid med Norges Golfforbund som vil være med å sikre aktivitet i våre samarbeidende klubber. 
Ønsker du å vite mer om Ett slag av gangen så gå inn på deres nettside. Her er det gode eksempler og nyheter nesten hver dag. 
Hjem - Ett slag av gangen 
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her