Ny indeksering av hullene på Drammen golfbane

Publisert: 6. april 2020  av Hanne Ødegaard  |  Nyhetsarkiv

Grunnlaget for sloping av golfbaner og indeksering av hull er beskrevet/regulert gjennom Handicapsystemet.

I forbindelse med innføringen av nytt handicapsystem (WHS)fra 2020 har det vært naturlig å se på indekseringen av hullene på banen. I beregningene som ligger til grunn for indekseringen inngår i overkant av 225.000 hullscore over de siste fem år, med omtrent lik fordeling på turnerings- og selskapsrunder.

Hovedprinsipper:

Indeks skal virke som en utjevningsfaktor mellom spillere med forskjellige handikap når disse        konkurrerer i MATCHSPILL.

Indeks er IKKE et uttrykk for vanskelighetsgraden av det enkelte hull, men den forholdsmessige vanskelighetsgraden for en scratch- og en bogeyspiller.

Banen skal ha én indekstabell som gjelder for alle utslag og alle spillere.

Videre er det kriterier som sier noe om hvordan indeksene skal fordeles slik at tildelte slag blir fordelt på en hensiktsmessig måte.

Ny indekstabell:

Hull    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18