Drammen Golfklubb

Størst av alt er idrettsgleden!

Publisert: 2. oktober 2017  av Hanne Ødegaard  |  Nyhetsarkiv

Slik oppleves det når golf tilrettelegges for ALLE. Drammen Golfklubb deltok på Golf Grønn Glede Open på Asker GK tidligere i høst.

Golf  - en idrett for alle!

28. – 29. august ble Golf Grønn Glede Open arrangert på Asker Golfklubb. 84 funksjonshemmede spillere og ledsagere fra 11 klubber var i aksjon over 2 dager. Fra Norges Golfforbund møtte vi president Marit Wiig og inkluderingskonsulent Gøril Hansen. Og ordfører i Asker, Lene Conradi, var tilstede for å åpne arrangementet og ønske deltagerne lykke til. I forbindelse med turneringen ble det arrangert et seminar om ”Folkehelse - samarbeid kommunen og golfidretten”.  Dette viser at slagordet  ”Golf – en idrett for alle” blir tatt på alvor.

Deltagelse fra Drammen Golfklubb 

Drammen Golfklubb deltok på turneringens første dag med 3 spillere og 3 ledsagere. Kristin Larsen og Lise Dybwad (ledsager) deltok i ferdighetskonkurransen på treningsfeltet. Magne Åvitsland, Morten Torgersen, Erik Mathiesen (ledsager) og Anne Gro Mehren (ledager) spilte scramble 18 hull. ”Vi spilte kjempebra og gikk 1 over par. Det holdt ikke til pallplassering denne gang, men alle bidro til scoren med 3 tellende utslag og Morten satte en lang birdieput”, forteller lagkaptein Erik stolt. Det er første gang våre Golf Grønn Glede-deltagere går 18 hull, og det er en stor prestasjon i seg selv å holde fokus i 5 timer i en golfkonkurranse. 

Lise Dybwad er primus motor og trener for Golf Grønn Glede i Drammen Golfklubb. ”Det er et privilegium å få jobbe med disse fine folka og oppleve gleden ved å komme seg ut på treningsfeltet, fremgangen og det viktige sosiale samværet. Golf er for alle, og det viser denne gjengen til gagns”, sier Lise. 

Om Golf Grønn Glede

Golf Grønn Glede er et tilrettelagt golftilbud, hvor formålet er å gi deltagerne mulighet til å være aktiv etter egne forutsetninger og ønsker, samtidig som det sosiale aspektet ivaretas. Gjennom Golf  Grønn Glede settes fokus på golfens velegnethet som helsebringende aktivitet. De fleste kan spille golf. 


I 2017 er det 42 golfklubber som deltar i Golf Grønn Glede. Klubbene velger selv sine målgrupper. I Drammen Golfklubb har vi et tilbud til psykisk utviklingshemmede.


Les mer om Golf Grønn Glede på NGF’s hjemmeside…


Middag med golfpresidenten til bords!
DNB
Buskerud Blikk
Toyota
Arro elektro
Norgips
Drammen Lift
Berggård Amundsen
Evjen Bil
ABB
Brække Eiendom
Glitre Energi
Josefsson
Western Bilgummi
Dulram
Konnerud Rør
Tuverud Mek
Ramberg
Flexiprint
Privatmegleren
Byråservice
Gyro
Hurtigruta Carglass
Allkopi
Håst Rør