Drammen Golfklubb

Baneblogg 10.06.2017

Publisert: 10. juni 2017  av Jan Henrik Knudsen  |  Nyhetsarkiv

Dette har trolig vært den verste vær-uka jeg noen gang har opplevd på banen!

Hei alle sammen.

Dette har trolig vært den verste vær-uka jeg noen gang har opplevd på banen!

Forholdene begynte å faktisk å bedre seg vesentlig. Vi sådde fairwayene forrige fredag og var optimistiske. Men fra tirsdag kveld til i dag lørdag morgen har det kommet over 100 mm regn! Vi får i tillegg til nedbøren også tilført mye vann fra jordene på oversiden av banen, og det forværrer forholdene for oss ytterligere.

Bare fra fredag kveld til lørdag morgen kom det 45 mm regn!

Dette har dessverre ødelagt enkelte veier der det bl.a. er en "elv" fra vannet på hull 3 over fairwayen og videre nedover. I tillegg er det selsvagt fryktelig vått overalt på banen. Vi får håpe at regnet ikke har tatt med seg alle de frøene vi har sådd, men faren er der.

Været skal nå forhåpentligvis bli bedre, men det er en ting jeg ber dere alle å tenke på. Selv om sola skinner i noen timer så betyr ikke det at banen er tørr. Jorda er nå så mettet av vann at det vil ta en stund før dette tørker helt opp. Det er derfor veldig viktig at vi tar hensyn til banen og at vi ikke går eller drar tralle over de dårlige stedene der det er lite gress. Husk også at man nå slår opp store divots mye lettere med våte fairwayer, så vær så snill reparer disse. Det samme gjelder nedslagsmerker på greenene der vi er veldig sårbare akkurat nå.

Vi har i tillegg antydning til sopp på noen greener (Microdotchium). Dette skyldes høy fuktighet og lave temperaturer. Vi vil sprøyte mot dette og med litt mer varme vil sopproblemet forsvinne. 

Som dere skjønner krever forholdene nå at alle vi som spiller tar ekstra mye hensyn. Det har vært en utfordende vår,
men vi venter på at sommerværet skal komme og da tror jeg at forholdene kan bli veldig bra. 

Ha en fin
weekend.

Pettern

DNB
Buskerud Blikk
Toyota
Arro elektro
Norgips
Drammen Lift
Berggård Amundsen
Evjen Bil
ABB
Brække Eiendom
Glitre Energi
Josefsson
Western Bilgummi
Dulram
Konnerud Rør
Tuverud Mek
Ramberg
Flexiprint
Privatmegleren
Byråservice
Gyro
Hurtigruta Carglass
Allkopi
Håst Rør